Tuesday, 9 February 2016

Bercuti ke Bukit Merah Lake Town Resort

Alkisah teringin ke Bukit Merah Lake Town Resort. Dari Kamunting hotel kami ke Bukit Merah Lake Town Resort tak la jauh mana 20 minit perjalanan. Gunala teknologi gps yang ada. Sampai dah pukul 10, beli tiket waterpark, ecopark dan skycycle kekonon promotion RM40. Loker RM35 pulang gelang semula dapat deposit RM20. Memang pentingla loker kalau semua main air kan. Dahaga dok cari air tin RM3.50 kaw kaw duit cair. Pelampung sorang pakai RM25 kot deposit RM10. Baru ngarok air keliling kaki peha dah macam rasa lebam berjalan dalam air. Letih rasa better mandi dekat Gold Coast Morib apartment dekat dan suasana syok. Waterpark Bukit Merah Lake Town Resort ni ada tiga tempat kolam, rasanyala sebab tak habis explore dah give up main air. 
Sejam lebih main air, keluar waterpark mencari ecopark plak, ecopark terletak belah kanan waterpark tepi tasik. Bercinta juga berjalan mau 10 minit nak sampai, tak pernah pergi kena cari map padahal map dah print kot sebelum datang tapi tinggal dalam kereta. Nak ke ecopark dengan skycycle kena naik jambatan kayu memang panas lit lit jenuh la. Paling berkelip mata bila tau skycyle kena kayuh guna tangan mana mampu den dengan anak kawan lagi stoller bagai jadinya ecopark sahaja destinasi di tuju tengah hari buta.
Ecopark ni ada banyak haiwan la kambing, ayam, merak, landak, angsa dan seangkatan. Tak adalah binatang besar macam badak sumbu. Rasanya buaya adala kot. Berdepan ecopark ada kampung api api angin dia sepoi sepoi. Tempat riadah yang damai, eloknya berehat rehat tapi kami memang out cepat sebab penat main air tadi. Oleh kerana kami datang Chinese New Year jadi memang tak ramai orang sangat. Kami tak naik bot ke Pulau Orang Utan tapi malamnya memang ke zoo Taiping merasai sendiri night safari. Kebetulan sangat zoo Taiping dekat dengan hotel kami. Pengalaman sendiri ke Bukit Merah Lake Town Resort ini rasanya agak terpencil kalau nak compare The Lost World Of Tambun kerana kawasan sedikit terpencil ke dalam walaupun kalau ikutkan tepi highway sahaja tempatnya. Sesuai jika nak beriadah seisi keluarga dan sewa hotel berdekatan. Makanan dan survenior agak mahal juga tapi itu bisa di atur dekat tepi jalan banyak tempat cari makan. Yang bestnya Bukit Merah Lake Town Resort ini permandangan cantik dan riadah santai memang bestla. Sambil itu pun kita dapat luangkan waktu berharga dengan yang tersayang. Buat pecinta ketenangan, ada mungkin sukakan suasana damai tepi tasik untuk riadah. Stress kerja pun hilang seketika, pengalaman pun dapat dikutip. 

No comments:

Post a Comment