Tuesday, 12 April 2016

Membanting tulang mencari rezeki

Ekonomi sekarang merundum rasanya. Nampaknya banyak company resize dari besar ke kecil. Dengar sana sini company buang orang. Aduh kami yang membanting tulang mencari rezeki ini sedikit terkesan dengan krisis ekonomi. Mana taknya company kami pun semakin kurang staff dan struggale untuk survive. Bukan senang nak senangkan. Jadinya perlulah berhempas pulas keringat membanting tulang empat kerat ini.
Tadi aku screenshoot maksud membanting tulang. Yakni berhempas pulas seakan maksudnya. Sekarang kena banyak sabar dengan kos hidup. Dari pagi ke petang menyelak payment voucher bulan 3 untuk siapkan submit gst hujung bulan. Entahla cukai barangan dan perkhidmatan ini releven atau tidak. Aku bukan pakar ekonomi jauh sekali penganalisis. Cuaca agak membahang sekarang dan aku mula amalkan air kosong sebagai sulaman. Bulan rejab dah sampai sedikit lagi syaban dan seterusnya ramadan. Puasa wajib diganti berlegar rancangannya dikepala. 
Berfikir sejenak akan maksud membanting tulang mencari rezeki dan hidup hari ini. Semoga kita semua dapat harung segalanya. Entri berfikir sejenak sambil menunggu waktu pulang.

No comments:

Post a Comment