Monday, 11 July 2016

Team Raya Perak

#teamrayaperak
#salam 6 syawal 1437H

Campak belakang sikit.

Malam raya berbuka di padang Setia Alam Convention Centre. Alkisah masih ada keperluan raya tak lengkap. Lepas berbuka dah ada kedai tutup ofcoz malam raya. Bertolak dari Setia Alam jam 9 malam. Lebuhraya PLUS kan jem siap letak singboard "gunalah laluan alternatif Slim River" atau Sungkai". So memang sedia maklum highway Sungkai dua line dicide masuk Slim River sangat lancar dan sampailah ke kampung halaman.

Pagi raya lepas dah beraya ke rumah opah sedara menu laksa, rendang , ayam masak merah semua sedap. Lepas zuhur baru ikut team pakcik makcik ke Gopeng beraya. Malam raya sambung beraya sampai tengah malam. 

Kebiasaan rumah abah tempat beraya dan berborak sampai tengah malam. Bunga api dengan mercun merdeka diorang dok pasang berdentum. Karaoke pun ada, kampung meriah sungguh. Berborak sambil makan brownies. 

Pagi raya kedua tambah meriah mee goreng basah laku keras. Ada pulak lontong dengan rendang kerang menjadik. Tenghari pula beraya di rumah kakak di Kampung Gajah. Alkisah raya memang rasa tak nak balik pekan dah. Seronok sakan dan petang raya kedua kebisaannya dah ramai ke rumah mertua dan yang dari rumah mertua balik kampung pun ada. Team raya Perak memang ohsem tak sama kot kalau beraya di tempat lain.

Paling best konvoi raya, terjah rumah sedara mara berkumpulan. Ini cerita raya penulis blog, raya korang kisah korang la kan. Banyak betul hashtag #clan #team #sg. So inilah #sweetazuraclan #sweetazurasg #teamrayaperak. Syukur ke hadrat Allah SWT atas kurniaan keluarga besar kami, nikmat hidup, kegembiraan dan segalanya yang indah. Semoga aidilfitri kamu semua juga penuh keindahan di bawah lindungnNya.

So, back to routine dan selamat kembali ke pejabat. Selamat mencari rezeki yang halal dan semoga dipermudahkan segala urusan. 

Salam sayang dari #teamrayaperak

No comments:

Post a Comment